ILANZ, In-House Lawyers Association of New Zealand

MENU

Programme

We are thrilled to present to you an exciting line-up of speakers, sessions, and events. This conference aims to bring together experts, thought leaders, and enthusiasts from various fields to foster a vibrant exchange of ideas, explore emerging trends, and address key challenges in our ever-evolving world. 

This year, we want to maximise your potential CPD hours, so have replaced UnSessions with topics from our incredible call-for-speaker submissions - every breakout is now eligible for CPD! A fillable PDF booklet will be made available at a later date, and a few printed CPD booklets will be available at the conference.

Please note, that the programme is subject to change.

 

Tuesday 21 May 2024

4.00-6.00pm

Registration desk open

5.00pm-7.00pm

AJ Park Welcome Function including Sector Networking - ASB Theatre Foyer 

 

Day 1: Wednesday 22 May 2024

8.30am

Registration desk open, tea and coffee from 8.30am.  Bag storage available. 

9.30am-10.30am

Mihi Whakatau, morning tea and opening Day 1

10.30-11.30am

60 mins

Session 1: Main room
Topic: Setting the scene – NZ’s Changing Demographic and Its Effect on Business

Keynote: Prof Paul Spoonley – Sponsored by Russell McVeagh

11.30-12.30pm

60 mins

 

Session 2: Main room

Topic:  Leadership in changing times

Keynote: Rachel Taulelei

12.30-1.30pm

60 mins

Lunch

1.30-2.15pm

45 mins

Session 3A:  Main room

Topic: Trustworthy AI
Presenters: Amy Dove and Maggie Zheng, Deloitte

Session 3B:

Topic: Conflicts of Interest
Presenters:  Robert Foitzik, Marlborough City Council and Ben Jacobs, Xero

Session 3C: 

Topic:
Presenters:

2.15-3.00pm

45 mins

 

Session 4A: Main Room
Topic: Legal Lego: Building
data-backed narratives that showcase business value
Presenter: Shaun Plant, LawVu

Session 4B:
Topic:  Fast Track Approvals Bill and the Resource Management Act

Presenter:  tbc

 

Session 4C:
Topic:

Presenters: 

 

3.00-3.15pm

Afternoon Tea

3.15-4.00pm

45 mins

 

Session 5: Main Room

Topic:   Career progression

Panelists:  Kerensa Johnston, Whakatu, Matt Farrington, Victoria University of Wellington and Jemma Gerring, PowerCo

4.00-5.00pm

60 mins

 

Session 6: Main Room

Topic: Law of Constraints & Power of Perspectives
Presenter Tawera Nikau sponsored by MAS

5.00-5.10pm

Day 1 Close – MC

6.30-9.30pm

Mystery Tour

 

Day 2: Thursday 23 May 2024

8.00am

Registration desk open

8.45-9.00am

Day 2 Open – MC

9.00-10.00am

60 mins

Session 7: Main room
Topic:  The New Zealand Economy - A Strategic Economic and Political Context for Business 

Presenter: Shamubeel Eaqub

10.00-11.00am

60 mins

Session 8: Main room: 

Topic:   Use of AI by In-house Counsel

Panelists:  Lisa Gerard, Barfoot & Thompson; Matt Farrington, Victoria University, Rochelle Furneaux, Transpower (moderator)

11.00-11.15am

15 mins

Morning Tea

11.15-12.00pm

45 mins

Session 11: Main room
Topic:  Instructing External Counsel
Panelists: tbc

12.00-12.45pm

45 mins

Session 12: Main room

Topic:   Climate Law: What in-house lawyers need to know in 2024

Panelists:  Jessica Palairet, Lawyers for Climate Change Action

12.45-1.45pm

60 mins

Lunch & ILANZ AGM

1.45-2.30pm

45 mins

Session 9A: Main room
Topic:
Presenter:  Dentons

Session 9B:
Topic:  Contracting with Iwi or Kaupapa Māori Organisations - a practical session
Presenters: Natasha Strong and Jason Cooper, Ngati Whatu Orakei

Session 9C:
Topic: 

Panelists: 

2.30-3.15pm

45 mins

Session 10A: Main room
Topic:  Sovereign Citizens & Alternative Law

Presenters: Leith Townshend, Tasman District Council & Hayley Bowman, NZ Police

Session 10B:
Topic: 

Panelists: 

Session 10C:
Topic:
Presenter: 

3.15-3.30pm

Afternoon tea

3.30-4.15pm

tbc

4.15-5.00pm

Prize Giving, Closing Remarks and Poroaki

6.30pm-late

Niche Recruitment Gala Dinner & Awards Ceremony at Omaka Aviation Centre